Avrundet rektangel: Bilene i mitt Hjerte

Bildet er fra ca 1953. Flott dame og Flott bil?? Bilen er en Kaiser og er produsert i Israel, den er en 1951 modell. Faren min kjøpte den fra Silsand i 1952. Israel fikk denne bilfabrikken av Amerika like etter opprettelsen av den Israelske stat, men fabrikken gikk konkurs i 1953 tror jeg, Modellen var langt foran sin tid med hensyn til utseende og aerodynamikk. Bilen var imidlertid tung, veide hele 2000 kg, og den brukte 1,5 liter superbensin på mila til vanlig, mer enn det når vi var på ferie og bilen var fullastet. Dama på panseret er for øvrig Florry Risvik. Bilen ble senere solgt til en familie i Karasjok i 1959. Jeg bestemte meg for å oppspore bilen og restaurere den for noen år siden, og jeg fant siste eier og bilen, men bilen var dessverre helt ødelagt. Eieren hadde klemt den ”flat” med en gravemaskin og den lå i en myr på gården hans, mellom den Finske og den Norske tollstasjonen der. Synd, men slik er det ofte.. man tar ikke vare på ting før det er for sent. Det finnes ikke mange eksemplarer igjen av denne typen, et par i Sverige har jeg hørt, men tror ikke det er noen i Norge.

Dette er en Chervolet 1954 mod. M/automat som var sjelden på den tiden. Bilen eide Terje Jensen. En utrolig flott og behagelig bil. Han gikk rundt med den på vestlandet, og solgte vraket til en som het Leif Jørgensen. Leif var gift med Anne Marit, datter til Betty Iversen. Jeg fikk låne den av han en helg og vi drev å ragget rundt i Sarpsborg og Fredrikstad. Bilen var både krøllete og skjev, men kjørbar.

Svein (min bror) har klargjort bilen for bilkortesje 17 mai. Det var med denne bilen jeg lærte meg å kjøre  og som jeg tok førerkort med hos Bardosen.  Denne bilen hadde ikke automatgear. Hadde ikke engang synkronisert girkasse. Man måtte dobbel kløtse når man skulle gire.. Det er det ikke alle som klarer.

Det kan være vinter i Fredrikstad også.

Siv Libakken Bildet er tatt av Ole Olsen i 1952 på en bærtur. Det er tatt i enden av Birkestrandsletta ved fergeleiet hvor ferga gikk over til Langnes.Navnene fra venstre er: Eivind Jørgensen, Julie Johansen, Alf Johansen. Så kommer Hilfred Johansen. Emil Jørgensen sitter i sin bil, en Ford fra 1928. Så står Sverre Hansen og Harald Jørgensen. Bilen til vnstre tilhørte Ole Olsen. Det var en Engelsk Ford 1936 mod. regnr:Y1084. Han hadde kjøpt den hos Herlof Viken i 1950, og solgte den til Håkon Tapio i 1953, som solgte den til Johan Bredal og Tomas Jensen. Forteller Ole Olsen.

Svein ved Kaiseren en tidlig vårdag ca 1954

På tur til Båtsfjord 2015. Første camp på turen nordover.

Stolt med en ny bil. Mercedes CLA Mercedes CLA